melukis kartun cara gayour
hargaRM 15
kategoriUmum
penulis
Gayour
halaman144
berat350 gram
tarikh terbit28 Mac 2008
isbn978-983-124-325-1
SINOPSIS
KEMAHIRAN melukis kartun yang berkesan bukanlah mudah seperti yang disangka, lebih-lebih lagi kepada mereka yang berminat untuk menjadi ilustrator mahupun kartunis. Melukis kartun untuk tatapan umum memerlukan mesej yang mempunyai moral dan pengajaran walaupun karakter itu nampak melucukan.

Justeru, buku Melukis Kartun Cara Gayour memuatkan panduan melukis kartun secara langkah demi langkah dalam menghasilkan sesebuah cerita kartun. Buku ini juga menumpukan pada penciptaan karakter kartun dan perkara-perkara asas yang berkaitan. Anda turut didedahkan teknik melukis rupa paras sama ada lelaki mahupun perempuan, daripada kanak-kanak sehingga orang tua, kepelbagaian wajah, bentuk badan, mimik muka sehinggalah pada pergerakan karakter. Bukan itu sahaja, penggunaan peralatan melukis sesuai turut diperkenalkan sebelum memulakan sebarang kerja melukis kartun.

Dengan adanya panduan melukis yang dipaparkan oleh Kartunis Gayour, mudah-mudahan anda mendapat manfaat. Asahkan bakat anda yang terpendam dan yakin boleh pada diri sendiri. ''''''''Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.''''''''
KALENDAR ALAF 21
KATEGORI BUKU
Buku terlaris

Novel
KRAF
  UMUM
   RESEPI

    NEWSLETTER

    Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]