daripada budu ke cheese
hargaRM 15
kategoriUmum
penulis
Zaida Rahim
halaman176
berat150 gram
tarikh terbit20 November 2014
isbn978-967-86-0470-3
SINOPSIS
Bahasa Inggeris merupakan bahasa dunia. Memiliki kemahiran dalam bahasa ini adalah satu bonus! Peluang untuk meningkat lebih tinggi dalam bidang pendidikan dan profesional di luar negara bertunjang daripada kebolehan menguasai Bahasa Inggeris.

Malang sekali, sebilangan besar anak-anak Melayu masih lemah dalam menguasai bahasa ini. Malah terdapat juga mereka yang berada di institusi pengajian tinggi lemah untuk berinteraksi sama ada bercakap dan menulis dalam bahasa ini. Jika dikatakan tidak diberi peluang dan pendedahan, itu adalah mustahil. Tetapi di manakah silapnya?
Buku travelog motivasi, DARIPADA BUDU KE CHEESE adalah sebuah kisah benar perjalanan hidup seorang budak kampung yang berjaya mengatasi kelemahan ini. Dia bukan sahaja berjaya menguasai Bahasa Inggeris dengan baik tetapi kekentalannya menjadi aspirasi bagi setiap pelajarnya.

Dengan gaya penulisan yang santai dan persembahan cerita yang menghiburkan, anda tidak akan berputus asa dan yakin untuk terus meningkat dalam kehidupan. Biar dicaci dan dimaki, teruskan berdiri sehingga anda akhirnya akan mampu berlari.
KALENDAR ALAF 21
KATEGORI BUKU
Buku terlaris

Novel
KRAF
  UMUM
   RESEPI

    NEWSLETTER

    Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]