sajian sihat & lazat
hargaRM 22
kategoriResipi
penulis
Suwarsi M. Arukin
halaman176
berat300 gram
tarikh terbit31 Mei 2013
isbn978-983-124-867-6
SINOPSIS
Makanan lazat boleh menjadi menu sihat jika pandai memilih bahan, penyediaan, kaedah masakan dan cara makan. Pelbagai perkara masih boleh dikekalkan untuk menjadikan suatu hidangan itu lebih menyelerakan tanpa mengabaikan ciri-ciri kesihatan. Malahan masih mengekalkan nutrisi dalam makanan tersebut.

Ubah persepsi yang mengatakan tabiat makan secara sihat itu membosankan! Beralihlah daripada makanan lazat kepada makanan sihat yang dapat menjadi ubat atau pelindung daripada pelbagai penyakit. Dapatkan pelbagai resipi enak lagi menyihatkan dengan kaedah masakan yang lebih mudah dan praktikal ini.

Antara kandungan tajuk:
• Mudahnya masak hidangan tempatan
• Bertukar selera - Hidangan barat & fusion
• Manis tapi sihat - Hidangan pencuci mulut & minuman
• Buat sendiri stok, perasa makanan & sos
• Tip sihat, segar & petua dapur
• Cadangan pemakanan seminggu
KATEGORI BUKU
Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]