100 juadah perayaan
hargaRM 25
kategoriResipi
penulis
Norzailina Nordin
halaman224
berat300 gram
tarikh terbit08 September 2011
isbn978-983-124-713-6
SINOPSIS
SETIAP kali menjelang perayaan pastinya akan diraikan dengan meriah dan diwarnai dengan pelbagai adat resam mengikut kepercayaan masing-masing. Pastinya juadah dan hidangan basah atau kering menjadi sajian utama dalam sesuatu perayaan. Pelbagai makanan tradisi menjadi pilihan untuk meraikan kedatangan bulan-bulan perayaan tersebut.

Di dalam buku ini mengandungi 100 hidangan perayaan bagi setiap kaum iaitu perayaan bagi umat Islam, perayaan Tahun Baru Cina, perayaan Krismas, perayaan Deepavali dan perayaan bagi masyarakat di Sabah dan Sarawak. Pelbagai resipi tradisional dan moden digabungkan di dalam buku ini. Oleh itu, jadikan buku ini sebagai teman rujukan anda ketika memasak.
KALENDAR ALAF 21
KATEGORI BUKU
Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]