antologi cerpen: saya hidup positif! anda bila lagi?
hargaRM 15
kategoriNovel
penulis
PROSTAR
halaman340
berat0 gram
tarikh terbit15 Mei 2012
isbn978-983-124-787-7
SINOPSIS
PERTANDINGAN Jom Tulis Cerpen! Anjuran PROSTAR MALAYSIA dengan kerjasama Grup Buku Karangkraf tercetus daripada keinginan dua pihak mengangkat dunia penulisan sebagai platform bagi penulis-penulis untuk berkarya. Dengan tema, ‘Saya hidup sihat! Anda bila lagi?’ pertandingan ini menerima hampir seribu penyertaan dari seluruh tanah air. Kebanyakannya daripada penulis-penulis muda yang masih belajar tetapi empunyai bakat menulis yang sangat mengagumkan.

Sebanyak 25 buah cerpen yang terbaik telah dipilih oleh panel juri untuk dibukukan sebagai Antologi Cerpen PROSTAR MALAYSIA. Tema yang diketengahkan meliputi pelbagai masalah sosial masyarakat setempat diketengahkan sebagai tatapan para pembaca.

Setiap cerpen ini memaparkan pergolakan jiwa manusia yang berdepan dengan tekanan hidup, kemiskinan, kekurangan kasih sayang keluarga, keterlanjuran dalam hubungan dan sebagainya. Moralnya, penyelesaian atas semua permasalahan ini adalah kembali kepada ALLAH SWT. Setiap cerpen meninggalkan kesan yang mendalam kerana garapan bahasa penulis-penulisnya sangat menyentuh emosi pembaca.

Usahasama dua pihak iaitu PROSTAR MALAYSIA dan Grup Buku Karangkraf akan diteruskan pada masa akan datang. Penulisan kreatif dalam bentuk cerpen diharap menjadi satu wadah bagi mencungkil bakat-bakat baru dalam dunia penulisan sebagai usaha yang berpanjangan.
KALENDAR ALAF 21
KATEGORI BUKU
Buku terlaris

Novel
KRAF
  UMUM
   RESEPI

    NEWSLETTER

    Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]