Pelbagai jenis poket untuk mencuba pakaian jahitan


Pockets seperti yang kita tahu mereka hari ini tidak selalu menjadi ciri umum ketika pakaian jahit. Ia tidak sampai ke akhir Zaman Pertengahan apabila wang mula ditukar untuk barangan dan perkhidmatan dan keperluan untuk poket timbul. Oleh kerana orang memerlukan sesuatu untuk membawa duit syiling mereka, mereka membentuk dompet kecil yang digantung dari ikat pinggang mereka. Berguna, tetapi juga terdedah kepada pencurian oleh pencuri, atau "pickpockets."

Reka bentuk poket akhirnya dipindahkan di dalam artikel pakaian, dan terkadang celah dipotong dalam pakaian untuk meningkatkan akses ke isi saku. Menjelang akhir tahun 1700-an, tukang jahit dan tukang jahit keluarga mula menjahit pakaian dengan poket "dibina" atau dijahit ke luar pakaian.

Hari ini, kebanyakan kita suka poket untuk fungsi mereka, dan kadang-kadang juga untuk rayuan estetik mereka. Terdapat dua jenis asas poket untuk pakaian, dengan banyak variasi dalam dua gaya asas: poket patch dan poket di dalam.

Poket patch dijahit ke luar pakaian, dan di dalam poket baik, kebanyakannya di dalam pakaian! Mari lihat beberapa variasi.

Jenis patch poket

Poket patch boleh dibarisi atau tidak jelas, dan dapat dibuat dalam bentuk yang diinginkan. Mereka biasanya diperbuat daripada kain pakaian, atau juga boleh menjadi kain kontras dalam berat kain yang serasi. Mereka sering dilampirkan dengan jahitan mesin, tetapi juga boleh dijahit dengan pakaian dengan tangan.

Poket Kangaroo

"Kangaroo" poket, seperti yang ditunjukkan di sini dalam sweatshirt yang dibuat oleh Craftsy member XXX, adalah contoh poket tunggal tunggal yang menjangkau seluruh bahagian depan pakaian atau atas. Sangat mudah untuk melihat mengapa mereka dinamakan poket kanggaru!

Poket patch yang dihiasi

Artistik ahli craftsy membuat sepasang seluar jeans yang indah dalam kelas Kenneth D. King Jean-ius: Jurutera Reverse Fit kegemaran anda . Ini adalah contoh yang hebat dari poket patch yang dihiasi dengan jahitan sulaman mesin dan digunakan dengan topikal hiasan.

Poket patch pada kemeja-T

Saya suka bagaimana ahli Craftsy Mhval benar-benar mengambil T-shirt mudah ini dengan menambahkan dengan poket patch pada sisi pakaiannya. Perhatikan dia menambah jahitan sulaman hiasan di sepanjang bahagian atas saku ini juga. Darling!

Poket patch dalam

WhiskyDog Ahli Craftsy membuat sepasang seluar pendek yang menarik dengan poket tampalan yang mendalam di bahagian depan. Dia bersedia untuk keseronokan musim panas dalam ini!

Poket duit syiling

Bahkan poket duit syiling patch kecil, ini mempunyai topstitching yang indah dari ahli Craftsy WowCarol. Seperti aksen terperinci yang hebat!

Jenis poket di dalam

Di dalam poket sering dibuat dari lapisan kain, dan, dengan baik, "di dalam" pakaian! Poket jenis ini mempunyai tiga variasi utama: poket inseam, poket "sempadan" dan poket slash.

Poket Inseam

Poket Inseam dijahit ke pembukaan jahitan pakaian. Poket sering dibuat daripada kain lapisan untuk membantu mengurangkan pukal. Kraf ahli oonaballoona "penggali emas" pakaian adalah comel dan malas. Dan bonus: Ia mempunyai poket jahitan sampingan!

Poket sempit

Poket sempit, yang juga dipanggil poket depan-pinggul, dilampirkan di pinggang dan jahitan sampingan pakaian. Kucing jahit wanita kraftie membuat seluar jeans kalah mati ketika mendaftar di kelas Jeans Craftsy Designer Jahit Angela Wolf. Poket depannya yang dihiasi adalah contoh hebat "poket" depan atau pinggul depan.

Poket lancip

Poket terkelupas dikenal pasti oleh potongan atau celah dalam pakaian, dan boleh diisi dengan pelbagai dengan pelapik, flap, poket itu sendiri, atau beberapa kombinasi dari ketiga-tiga. Ahli Craftsy Pohutukawa menyempurnakan jaket saman bulu biru yang cantik ini, dan memohon sekeping dan flaps ke poket slash.

kredit:Beashandmade.com

KALENDAR ALAF 21
KATEGORI BUKU
Buku terlaris

Novel
KRAF
  UMUM
   RESEPI

    NEWSLETTER

    Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]